Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

De techniek achter het digitaal toetsen

Op SurfSpace kwam ik een link tegen naar de blog van BB-beheerders die een digitaal tentamen hadden begeleid.

http://weblogs.socsci.ru.nl/3b/archives/548 Ik moet zeggen dat ik enigszins verrast was. Blijkbaar is een digitaal tentamen een behoorlijke impact op de techniek. Nu is digitaal tentamineren wel een tikkie spannender dan een (oefen)toets, maar op de wijze zoals het hier beschreven staat, lijkt het me nauwelijks breed inzetbaar. Als we kijken naar tentamens voor 1e jaars vakken van faculteiten als BK, LR en IO met veel groter aantallen studenten dan beschreven in deze case. vooral de piek bij het inloggen.. Ik zie dan geen grootschalige inzet tijdens tentamenperiodes

Maar misschien is het gewoon de nieuwigheid. Een eerste keer is natuurlijk altijd spannend.

Be Sociable, Share!

2 comments

Bedankt Willem,

voor deze geruststellende woorden…

Onze Blackboard servers hebben niet zoveel problemen met de grote aantal gebruikers. Voldoende hardware scheelt een stuk!

Leave a Reply

© 2011 TU Delft