Disclaimer

De meningen ge-uit door medewerkers en studenten van de TU Delft en de commentaren die zijn gegeven reflecteren niet perse de mening(en) van de TU Delft. De TU Delft is dan ook niet verantwoordelijk voor de inhoud van hetgeen op de TU Delft weblogs zichtbaar is. Wel vindt de TU Delft het belangrijk - en ook waarde toevoegend - dat medewerkers en studenten op deze, door de TU Delft gefaciliteerde, omgeving hun mening kunnen geven.

Screencast tools

Vanmorgen vond ik onder mijn feeds van Wilfred Rubens een korte verwijzing naar een blog van Tom Kuhlmann van rapid E-learning. In de post stond een verwijzing naar een leuk en simpel screencast tool, Screenr. Met behulp van deze tool kan je in een handomdraai een screencast maken die je meteen kunt twitteren, publiceren op Youtube, etc. Inmiddels heeft Tom ook een handleiding met tips en tricks voor het maken van goede screencasts .

Zelf had ik vorige week Jing gedownload, omdat ik binnenkort aan de slag wil met screencasts voor Maple TA. Jing is iets uitgebreider, omdat je hiermee ook screenshots kan uitknippen. Dat is dan weer erg handig voor geschreven handleidingen.

Be Sociable, Share!

1 comment

De link staat nu ook op de ICTOTUD Delicious pagina (http://delicious.com/ictotud)

Leave a Reply

© 2011 TU Delft